dissabte, 1 de març del 2014

Severo Ochoa

Severo Ochoa de Albornoz va néixer el 24 de setembre de 1905 a Luarca, Asturies i va morir l'1 de novembre de 1993 a Madrid. Ha viscut la seva infantesa a Espanya i ha passat al llarg de la seva vida per Alemanya, Regne Unit i Estats Units. Severo va ser biòleg molecular i bioquímic. Va estudiar a l'Institut de Ciències Mèdiques (Madrid) i a l'universitat de Nova York.

Una de les seves investigacions va ser investigar la proposta que li va fer Negrín a ell i a nen José Valdecasas que consistia en trobar un mètode per aillar la creatina que hi ha a l'orina i ho varen aconseguir. També varen aconseguir un mètode per mesurar petites quantitats de creatina muscular.

Severo va anar a Alemanya a millorar el mètode i a apendre inglés correctament.

Després es va publicar a la revista científica Journal of Biological Chemistry.

Ochoa és realment conegut pel descobriment del codi de la vida.

Als anys 1950 va descorbir un enzim capaç de catalitzar la síntesi d'àcids nucleics en laboratori. La tècnica capaç de crear i modificar en el laboratori els compostos químics que són bàsics per a la vida, en aquests hi ha escrits el nostre codi genètic, l'ADN i l'ARN. A partir d'aquí varen descobrir com funcionen en realidad les nostres cèl·lules vives. Aquest descobriment va canviar per complet la ciència i va donar lloc a la biotecnologia i la nova medicina. És per açò que li varen donar el merescut premi Nobel i es converteix així una celebritat espanyola. Posant-li per exemple el seu nom a un centre de biologia

També li varen donar molts altres premis com títols, medalles professor honorari, etc.

Julia Membrives Pons

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada