diumenge, 28 de setembre del 2014

MYOTRAGUS BALEARICUS

El Myotragus Balearicus és un mamífer extint endèmic de les Illes Balears. Se’n poden trobar restes a Mallorca, Menorca, Cabrera i sa Dragonera (illa situada a l’oest de Mallorca). (Família: bòvids, subfamília: caprins).
El seu nom “Myotragus” prové del grec, que significa  “cabra-rata”.
Es creu que l’espècie va arribar a les Illes Balears quan aquestes encara estaven aferrades a la plataforma continental (fa més de 5 milions d’anys). En separar-se les Illes, aquests animals van quedar aïllats. Es van adaptar fàcilment al medi, ja que quasi no tenien depredadors, de manera que es van acostumar a no córrer gaire, entre altres coses. Fins i tot van perdre la capacitat de saltar.
Tots aquests canvis van ser negatius per a l’espècie, perquè els homes, una vegada colonitzades les Balears, van tenir molt fàcil la seva captura.
Segurament, els homes els van domesticar i els van extingir per alimentar-se.
CARACTERÍSTIQUES:
Aquest animal feia entre 45 i 50 centímetres i pesava entre 50 i 70 quilos. Les seves extremitats eren curtes i robustes. Òrbites oculars frontalitzades (no tenien visió lateral).
Tant els mascles com les femelles tenien dos corns petits afilats que partien del front i s’allargaven cap a la part posterior.
S’alimentaven de vegetació arbustiva i branques baixes dels arbres mediterranis.

Alba Moll

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada