dissabte, 12 d’octubre del 2013

Linepithema humile

 Linepithema humile

Linepithema humile o la formiga argentina és una espècie nativa del nord-est d’Argentina, però s’ha expandit per arreu del món. Les formigues reines mesuren uns 4 mm, i les obreres entre 2 i 3 mm, tenen el cap ovulat, el tòrax estret i l’abdomen petit. En general la formiga argentina té un aspecte allargat i és de color marró.

Aquesta espècia va ser introduïda a Espanya a finals del segle XIX. Actualment trobam dues grans colònies distribuïdes al llarg de 6000 km de les costa mediterrània i atlàntica del sud d’Europa. Es diu que ocupen hàbitats amb un clima temperat o una elevada humitat ambiental, o ambdós factors i també zones on habiten els humans.  Per això la podem trobar a la nostra illa.

Aquesta espècie es un bon exemple d’espècie invasora de la nostra illa ja que les supercolònies que formen és dediquen a atacar i destruir colònies natives dels llocs que habita; i això podria causar la reducció de la variabilitat genètica en les poblacions al·lòctones.

Aprofiten millor els recursos alimentaris i els recullen de forma més efectiva que les espècies autòctones ja que podem dir que són més agressives enfront al recurs alimentari. També impedeixen a les formigues autòctones l’establiment de noves colònies. 

El que no hem de fer és ruixar insecticides als nius de formigues argentines, ja que això podria suposar la expansió de l’espècia invasora.


 




Fonts utilitzades:


                                                                                                                                                                                    Teresa Pons Bosch


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada