dilluns, 24 de febrer del 2014

Qui va ser en Severo Ochoa?

SEVERO OCHOA


El professor Severo Ochoa Barnús neix el 25 de Setembre de 1905 a Astúries. Va estudiar a l'institut de Màlaga on va realitzar els seus estudis secundaris. El seu interès per la biologia procedeix en gran part per les publicacions del neuròleg Ramón i Cajal. Va estudiar a la facultat de medicina de Madrid on es va llicenciar el 1929.
Després de llicenciar treballar a l'institut del Kaiser Guillermo en Heildelberg gràcies a una beca d'investigació. Durant aquest període va treballar sobre bioquímica i la fisiologia del múscul. En 1931 va ser nomenat professor de fisiologia a la Universitat de Madrid, posat en el qual va estar fins a 1935.
Es va casar el 1931 amb Carmen García Cobián amb la qual no va tenir fills.
El 1932 treball en l'Institut Nacional per a la investigació de Londres on treball sobre enzimologia.
Al seu retorn a Madrid el 1934 va ser nomenat professor de fisiologia i bioquímica i després va ser nomenat director de Fisiologia a l'Institut d'investigació Mèdica de Madrid.
El 1941 es desplaça als Estats Units treballant a la facultat de medicina de la Universitat de Washington a San Luis on va ser nomenat instructor i investigador associat en farmacologia i treballar amb els professors Carl i Gerty Cori en qüestions de enzimologia.
En 1942 va ser nomenat investigador per la Facultat de Medicina de Nova York. Posteriorment va ser professor ajudant de bioquímica, professor de farmacologia, professor de bioquímica a 1954 i Director del departament de bioquímica. El 1956 obté la nacionalitat nord-americana.
El seu descobriment més important va ser la consecució de la síntesi de l'àcid ribonucleic ARN (present en les cèl·lules, el qual permet la síntesi i la reproducció del codi genètic que ens fa tenir els caràcters i semblar als nostres familiars) a partir d'un substrat adequat de nucleòtids.
Amb aquest descobriment s'uneixen els dos pols de la ciència que es creien separats, com són la bioquímica i la fisicoquímica.
Per aquest descobriment se li va concedir el Premi Nobel de Medicina l'any 1959 compartit amb el professor Arthur Kornberg.
Durant 1970 el laboratori d'Ochoa va contribuir a identificar les correspondències entre els nucleòtids i els aminoàcids de les proteïnes, la clau de la genètica.
Sever Ochoa va morir a Madrid el 1993, sent enterrat a Luarca, després del seu retorn definitiu vuit anys abans.




Rut Llabrés

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada